Huis kopen in Frankrijk

Droom je ervan om te verhuizen naar Frankrijk, maar heb je geen idee hoe het zit met het kopen van een huis in Frankrijk? Dan hebben we hieronder een aantal tips. Daarnaast praten we over een aantal Franse termen die goed van pas kunnen komen bij het kopen van een huis in Frankrijk.


Tips voor het kopen van een huis in Frankrijk

Als je naar Frankrijk gaat verhuizen en er een huis gaat kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bedenk je allereerst waar in Frankrijk je wilt wonen. Dit is één van de belangrijkste stappen in het proces omdat je, in tegenstelling tot huren, toch langer aan een vaste plek verbonden bent. Daarna kun je een lijst maken met wensen en eisen, zodat je gemakkelijker een selectie kan maken uit het totale aanbod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het budget, het aantal slaapkamers, grootte van de kavel, stijl van het huis, uitzicht, omgeving etc. Voor het vinden van de juiste woning kun je gebruik maken van Nederlandse, Belgische of internationale websites. Een voorbeeld hiervan is Leggett, waar in verschillende talen een stappenplan voor het kopen van een huis staat. Als je de Franse taal onder de knie hebt kun je ook gebruik maken van het platform van een lokale aannemer. Is je oog gevallen op een huis, dan is het natuurlijk interessant om het huis te bezichtigen. Dit kan particulier om met een notaris, maar de beste optie is om zelf met de makelaar langs te gaan, maar als dit niet mogelijk is dan bieden sommige makelaars ook de optie om een online bezichtigen te doen. Mocht je erover denken om aanpassingen te doen aan de woning, controleer dan altijd bij de plaatselijke gemeente of dit mogelijk is. Qua financiën is het nu ook belangrijk om na te gaan hoe de aankoop van het huis bekostigd kan worden. Hiervoor kun je direct contact maken met een Franse bank, maar ook zijn er banken binnen Nederland die zich specialiseren in hypotheken voor de buitenlandse woningmarkt. Het is belangrijk om dit georganiseerd te hebben voordat je op een woning biedt.


Franse termen

Bij het kopen van een huis in Frankrijk zul je merken dat de Franse terminologie je om de oren vliegt. Een aantal belangrijke termen om te onthouden zijn ‘Agence Immobilier’, dat is een makelaar. Een ‘offre’ is een bod. De voorlopige verkoopakte noemt men in het Frans een ‘compromis de vente’ en bijbehorend zijn de ‘conditions suspensives’, dit zijn condities voor het verwerpen van de voorlopige verkoopakte. Een ‘assurance’ is een verzekering. Als laatst, vraag naar ‘vices caché’ oftewel, verborgen gebreken van het huis.


Meer weten?

Heb jij vragen over het kopen van een huis in Frankrijk? Neem dan gerust contact met ons op.